Magma
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter

Verwarmende recepten

Heerlijke verwarmende recepten voor in de winter, of voor als je het koud hebt!

VLOKKENPAP
Ingrediënten:
50 gram vlokken naar keuze (NB: havervlokken hebben verwarmende eigenschappen)
5 dl melk of water

Bereiding
Giet 5 dl melk of water in een pan. Breng dit aan de kook. Schud 50 gram vlokken in de pan. Laat dit koken volgens de kooktijd die op de verpakking vermeld staat. Voor pap (uitgezonderd de gierstvlokken en amaranthvlokken) geldt dat het nog even moet staan voor het wordt gegeten, zodat het graan nog wat melk of ander vocht kan opnemen. Hoe lang je het moet laten nawellen staat ook vermeld op de verpakking. In plaats van koken kun je er ook voor kiezen om de graanvlokken te laten weken zonder te koken. Als je dit wilt, moet je de graanvlokken een paar uur in water laten staan. Je kunt eventueel 's avonds de pap maken en 's morgens als ontbijt gebruiken.. De verhouding 50 g vlokken op 5 dl melk is over het algemeen goed. Bij havermout krijg je een tamelijk dikke pap. De een zal dit lekker vinden, terwijl de ander liever 40 g per 5 dl melk heeft.

POMPOENCREME SOEP MET GEMBER
voor 2 personen.
Ingrediënten:
250 gram in stukjes gesneden (oranje) pompoen
½ liter groentebouillon
10 gram verse gember of ½ theelepel gedroogd
10 gram pompoenpitten
een beetje sojaroom /room culinaire (light) of koffiemelk
verse koriander of verse basilicum.
2 uien
2 teentjes knoflook
Vers gemalen zwarte peper naar smaak.
olijfolie

Bereiding
Bak de pompoen met de gesnipperde ui een aantal minuten in de olie. Voeg dan groentebouillon en knoflook toe en kook de pompoen gaar. Pureer de soep en voeg de geraspte gember toe, laat nog een paar min pruttelen. De pompoenpitten rooster je in een pannetje met dikke bodem. Serveer de soep met de geroosterde pompoenpitten, verse koriander, flinterdunne plakjes gember en wat room.

Voor meer heerlijke recepten met pompoen: Klik hier

Terug naar Artikelen