Wandel je slank

Wandel je slank

WANDEL JE SLANK!  

Hoe simpel kan het zijn: Wandelen is bijna net zo effectief voor de calorieënverbranding als fanatiek sporten. Het is gratis en je hebt er geen hulpmiddelen bij nodig. Bovendien is de kans op blessures gering,
Wandelen belast de gewrichten namelijk minimaal. Wandelen is bovendien een ideale manier om weer in conditie te komen na een tijd niets sportiefs gedaan te hebben.

Vetverbranding
Wil je vetmassa verbranden dan dien je matig intensief te bewegen. Matig intensief wil zeggen dat jouw hartslag sneller gaat en je sneller gaat ademen. Probeer zo hard te lopen dat je nog net kunt praten. Jouw vetverbranding is dan optimaal. Je zult dan afvallen door het wandelen. Kun je geen boe of bah meer zeggen tijdens het wandelen, dan ga je in plaats van vet verbranden de koolhydraten verbruiken. (De koolhydraten In je bloedbaan, spierglycogeen en leverglycogeen). Je zult dan minder invloed hebben op het vetweefsel. 

Calorieverbruik
Met wandelen verbruik je behoorlijk wat calorieën. Hoeveel calorieën je verbuikt is afhankelijk van jouw tempo en ook afhankelijk van jouw gewicht. Hoe zwaarder je bent, des te meer energie kost het om jouw lichaam te bewegen. Natuurlijk is het verbruik ook afhankelijk van hoe lang je wandelt. 
Bereken hoeveel calorieën jij verbruikt: Caloriecalculator
Met een (pols-)hartslagmeter of een App op jouw Smartphone kun je zien hoeveel kcalorieën je verbrand

Tempo
Probeer stevig door te wandelen en streef naar een tempo van rond de 6 à 7 kilometer per uur, minimaal 100 stappen per minuut om je conditie op te bouwen. 

Interval
Interval is een geweldige manier om nog meer calorieën te verbranden. Een intervaltraining doe je zo; wandel één minuut op een gemiddelde snelheid en wandel daarna één minuut zo snel als je kunt. Wissel dit af voor 20 tot 30 minuten.

Mogelijk interessant voor jou: Fit en slank met spiermassa

Naar het overzicht