Glutenvrij pompoenbrood

Glutenvrij pompoenbrood

Ingrediënten

400 gr pompoen (in kleine stukken gesneden)
150 gr amandelmeel
50 gr boekweitmeel
3 eieren
1 theelepel appelazijn
1 theelepel zuiveringszout (Baking Soda)
beetje olie (om bakblik in te vetten)


Smaakmakers
kaneel
snufje zeezout
Desgewenst: gehakte walnoten of pompoenpitten. Of eventueel rozijnen of stukjes gedroogde vijgen, abrikoosjes of dadels.


Bereiding:

  • Pompoenblokjes ca. 10 minuten stomen in een stoommandje, pureren met een staafmixer en af laten koelen
  • Verwarm de oven voor op 150-175°C.
  • Vet een cakeblik in met een beetje olie
  • Roer in een kom de eieren met het zout, baking soda en azijn tot het lichtgeel wordt
  • Doe alle overige ingrediënten erbij en roer met lepel tot een goed beslag
  • Doe beslag in bakblik en bak 35 minuten in de oven
  • Laat het brood helemaal afkoelen en bewaar het in de koelkast.

Naar het overzicht

Succestips gezond afvallen

E-book: Succestips voor gezond afvallen

Ben je er zeker van dat je de zaken goed aanpakt? Ik bied jou de belangrijkste tips die ervoor zorgen dat de wijzer van de weegschaal de goede richting uitgaat.

Lees meer