Dan wordt alles anders...

Kracht van jouw gedachte

Kracht van jouw gedachte

Denken, voelen en handelen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden: Alles begint bij jouw gedachte! Onze gedachten bepalen hoe wij ons voelen en hoe wij ons voelen bepaalt hoe wij handelen.

Positief effect
Denken we positieve, liefdevolle, hoopvolle en dankbare gedachten, dan voelen wij ons ook positief, liefdevol, hoopvol en dankbaar. Vanuit dat gevoel gaan we op een positieve, liefdevolle, hoopvolle en dankbare manier om met onszelf, anderen en situaties die op ons pad komen. We zijn ontspannen en lossen problemen soepel en creatief op. Dit soort gedachten maken het leven licht en luchtig en hebben een positief effect op onze gezondheid. Ook kunnen we dan gemakkelijker weerstand bieden aan verleidingen. We vergrijpen ons dan niet aan die zak chips of reep chocolade. Het leven wordt nog mooier, want: Met positieve gedachten trekken we positieve energie aan...

Stress door negatieve gedachten
Denken we daarentegen het grootste gedeelte van de dag pessimistische, alarmerende, boze en ontevreden gedachten, dan voelen we ons ook voornamelijk pessimistisch, angstig, kwaad en ontevreden. We worstelen ons door het ene naar het andere probleem. Het leven lijkt zwaar en schijnt ons op alle mogelijke manieren tegen te werken. Dit soort gedachten werkt stress in de hand. Het nare is ook dat bestaande klachten zich verergeren of dat ineens nieuwe kwalen zich openbaren.

Believe and succeed!
De kracht van jouw gedachte is enorm en is bepalend voor het wel of niet slagen van jouw voornemen! Gedachten kunnen heel krachtig zijn, je verlangen aanwakkeren en jouw wil besturen. Sporters kunnen zich in gedachten al als winnaar op het podium zien staan om zo dat laatste beetje energie eruit te persen en nadien verklaren; "Ik wist wel dat ik zou gaan winnen". Als jij jezelf al slank ziet en denkt "nu gaat het me lukken, dit keer pak ik het anders, pak ik het goed aan", dan lukt het je ook! Wil jij minder pijn voelen? Het lukt je ook als jij een gedachte-switch maakt...Jouw hele lijf voert mee op de stroom van positieve gedachten!

Dan wordt het anders...
Als ik blijf kijken
zoals ik altijd heb gedaan
Blijf ik denken
zoals ik altijd heb gedacht
Als ik blijf denken
zoals ik altijd heb gedacht
Blijf ik geloven
zoals ik altijd heb geloofd
Als ik blijf geloven
zoals ik altijd heb geloofd
Blijf ik doen
zoals ik altijd heb gedaan
Als ik blijf doen
zoals ik altijd heb gedaan
Blijft mij overkomen
wat mij altijd overkomt
Als ik niet meer vrees
om anders te kijken
Als ik niet meer vrees
om anders te denken
Als ik niet vrees,
om anders te geloven
Als ik niet vrees
om anders te doen
Dan...
Dan wordt alles anders!

Liefs van Marjan

Naar het overzicht