Mediteren is een staat van bewust ZIJN

Vind je meditatie lastig?

Vind je meditatie lastig?

Mediteren 
Is jouw hoofd vol met gedachten? Kun jij je niet ontspannen of concentreren?
Een meditatie zou dan geschikt voor jou zijn. Meditatie is een techniek waarmee jouw geest tot rust kan komen. Je kunt een bepaalde staat van bewustzijn bereiken, die heel anders is dan de staat waarin je nu bent. Dat betekent dat je door alle lagen van jezelf heengaat en uiteindelijk bij een staat van bewust ZIJN kunt komen.

Mediteren lastig?
Denk jij dat mediteren moeilijk is? Wordt jij alleen maar gespannen als jij in kleermakershouding zit en probeert te ontstpannen? Ik kan je dit verzekeren: Ook jij kunt mediteren! Deze telmeditatie is een eenvoudige methode om binnen enkele tellen jouw hoofd leeg te maken en te ontspannen. Het leuke van deze eenvoudige meditatie is dat jij je steeds beter kunt focussen, indien je deze meditatie dagelijks herhaalt.

Meest eenvoudige meditatie
Het is eigenlijk heel simpel. Telmeditatie werkt net als een ‘normale’ meditatie. Het verschil zit hem in waar jij jouw aandacht op richt. Bij telmeditatie tel je iedere in- en uitademing tot je bij de 100 bent. Je telt niet hardop, maar in gedachte.

Oeps... de tel kwijt
Tja. Het is logisch dat je de eerste paar keren niet direct tot 100 komt. Je zult merken dat er steeds een gedachte langskomt die jou afleidt, waardoor je de tel kwijt raakt. Telmeditatie kent geen genade: als je de tel kwijt raakt moet je opnieuw beginnen!

Telmeditatie helpt je om je steeds langer te concentreren
Je zult merken dat je de eerste paar keren misschien niet verder dan 30 kunt tellen voordat je de tel kwijt bent. Geef niet op! Als je doorzet zul je merken dat je langzaam verder komt dan de 50 en uiteindelijk de 100 bereikt! Je bemerkt dat je gedachten komen, maar ook weer gaan. Bij de 30 ben je al in meditatieve toestand. Zodra je bij de 100 bent, ben je in een geheel andere staat van ZIJN.
Dus ga er maar eens lekker voor zitten:

  1. Adem in door de neus
  2. Adem uit door de mond
  3. Adem weer in door de neus
  4. Adem uit door de mond


Wanneer je deze telmeditatie kunt, is het veel makkelijker voor je om te ontspannen en te focussen zonder begeleiding van tellen. Ook zullen andere soorten meditaties voor jou toegankelijker zijn.

Naar het overzicht