Afvallen begint met een nieuwe gedachte

Afvallen begint met een nieuwe gedachte

De kracht van jouw gedachte
Het is waar dat gezonde voeding en voldoende beweging cruciaal zijn voor succesvol afvallen. Er is echter nog iets dat een belangrijke rol speelt bij je pogingen om af te vallen. Jouw gedachte! Een positieve gedachte is een machtig stuk gereedschap om jouw doel te bereiken.

Word bewust van jouw gedachten
Wist je dat je zo'n 60.000 gedachten per dag hebt? Het is interessant om te weten dat 90% van deze gedachtes elke dag terugkomen. Vele gedachten worden dus vaste gewoonte en maken deel uit van je mentale gesteldheid. Je weet waarschijnlijk uit eigen ervaring dat als je een trieste gedachte hebt, dat je daar een bepaalde fysieke houding bij hebt: hoofd gebogen schouders naar voren, tranen in de ogen. Kortom je gedachten hebben invloed op je lichaam en andersom!

Net als met voeding, loont het om je gedachten zorgvuldig te kiezen.

Probeer negatieve gedachten om te vormen in positieve gedachten.
Als je de hele dag rond loopt met de gedachte: "Ik heb zin in chocolade, maar ik mag dit niet" wordt het alleen maar moeilijker om er van af te blijven! Positiever is de gedachte: "Ik neem 1 snoepmoment per dag. Ik mag dan gerust kiezen voor een stukje chocolade."
De gedachte: "Afvallen is moeilijk en ik weet niet of het mij lukt", zal jou niet de nodige steun geven! Positiever is de gedachte: "Afvallen gaat vanzelf als ik een beetje bewuster eet."  

Richt je gedachte op wat je wilt bereiken
De sleutel voor succes is jouw aandacht richten op wat je werkelijk wilt bereiken! Geloof in jouw succes. Met een positieve instelling, enthousiasme en vertrouwen in je vermogen om af te vallen, plaats jij jezelf op de weg naar succes. Wees jouw eigen mentale coach! Onderstaande oefening kan jou mogelijk daarbij helpen.

OEFENING:
Doe deze oefening elke dag vlak voor het slapen gaan. De positieve gedachte en gevoelens zullen als een rode draad door jouw dromen en onder bewustzijn heen gaan. Je zult met een fijn gevoel opstaan en kracht ervaren om jouw doelen te bereiken.

  • Zie jezelf zoals je wilt zijn. Hoe zie je er uit? Neem elk detail waar. Hoe voel jij je? Haal dat gevoel helemaal naar binnen en straal het weer uit. Voel hoe goed het voelt om te zijn zoals je wilt zijn.
    Laat jouw toekomstbeeld vlak voor je staan en bekijk jezelf van achteren. Stap vervolgens in jouw toekomstbeeld door een stap naar voren te zetten. Hoe voelt het nu? Doe na een minuut of 5 je ogen weer open en neem het gevoel dat je net hebt opgeroepen voor de rest van de dag met je mee.
    Geloof in jezelf. Verwacht succes!

Naar het overzicht