Eet minder. Leef langer!

Eet minder. Leef langer!

30% minder calorieën eten per dag betekent een langer leven. Het is niet alleen kwestie van minder eten, want dan is mogelijk dat je te weinig vitamines, mineralen en vezels binnenkrijgt. Je dient op CRON wijze te eten, Calorie Restrictie Optimale Nutriënten. Met andere woorden: Caloriebeperkt én gezonde producten kiezen.

Minder eten doet langer leven
Onderzoekers wisten vast te stellen dat er een relatie is tussen de hoeveelheden voedsel en levensverlenging. Apen, ratten, hamsters en een reeks van andere proefdieren blijven ruim twee keer zo lang leven als normaal, wanneer ze gezond maar weinig eten. Ze worden energieker, langer seksueel actief, hun afweersysteem wordt versterkt en ... ze blijven langer jong.

120 jaar oud worden!
Internationale laboratoria-onderzoeken laten zien dat kinderen die vanaf de puberteit slechts tweederde eten van wat als normaal geldt, gemakkelijk 120 jaar oud kunnen worden. Overdreven of niet, vaststaat dat minder eten een duidelijke functie vervult in het vertragen van het verouderingsproces. Voorwaarde is echter wel, dat de voeding gezond moet zijn en de benodigde vitamines en mineralen moeten bevatten.

Kiplekker met minder calorieën
Zelfs de meest sceptische wetenschappers zijn er inmiddels van overtuigd geraakt, dat een drastische caloriebeperking zeker ook bij mensen werkt. Ja, zelfs als je er pas op latere leeftijd mee begint. Zo heeft een arts van de Universiteit in Los Angeles inmiddels vastgesteld dat het terugbrengen van het aantal calorieën zonder het aantal vitamines en mineralen te verminderen, de maximale levensduur met zestig tot tachtig procent kan verlengen!

Calorierestrictie met beleid
Ga niet zo maar minder eten, want dan riskeer je een tekort op voedingsstoffen! Kijk gewoon eens kritisch welke producten jij gebruikt die niet perse noodzakelijk zijn om gezond te blijven. Schrap bijvoorbeeld de suiker in de koffie en thee. Even wennen, maar 1 suikerklontje is al goed voor 20 calorieën. Laat de frisdranken ook maar zoveel mogelijk achterwege. Deze bevatten alleen maar lege calorieën en maar liefst 7 klontjes suiker per glas. Kies voor 1 snoepmoment per dag en neem eens 1 snack bij de frites in plaats van 2! Kleine aanpassingen kunnen jouw calorie-opname al drastisch beperken en jouw levensverwachting laten toenemen!

eet minder. Leef langer

Naar het overzicht