"Ieder mens is uniek en verdient een persoonlijke behandelwijze om in balans te komen."

Over MarjanMarjan Hendriks
is holistisch diëtist, voedingsdeskundige, meridiaantherapeut, leefstijlcoach, Reikimaster en energetisch therapeut. Tevens oprichtster en eigenaar van Magma Holistisch Centrum.
Marjan hanteert een holistische visie en gaat uit van het zelfgenezend vermogen van het lichaam. 

Specialicatie
Eetstoornissen, overgewicht, maag- darmprobemen, vitaal ouder worden en voeding als medicijn. 

33 jaar werkervaring
Marjan is afgestudeerd op eetstoornissen, heeft ervaring als diëtist in het Maasziekenhuis te Boxmeer, het Grootziekengasthuis te 's-Hertogenbosch, bij de Zorggroep Noord-Limburg. Ze was tevens docent voeding- en dieetleer aan een verpleegkundige opleiding en was als vrijwilligster 5 jaar werkzaam in een natuurvoedingswinkel. Ook had zij ruim 13 jaar een maatschap met wijlen Maarten Hendriks (12-09-2002.) Maarten was ruim 18 jaar haar partner en levensmaatje. Maarten was fysiotherapeut, acupuncturist, manueel therapeut, Reikimaster, haptonoom en meridiaantherapeut. Vooral haar verbinding met Maarten heeft haar visie op gezondheid en ziekte vorm gegeven. 05-05-2005 opende ze Magma Holistische diëtistenpraktijk. 10-10-2010 wordt Magma Centrum officieel geopend en diverse therapeuten zijn werkzaam in haar centrum. 

Kwaliteit
Marjan is lid van:
- De Nederlandse Vereniging voor Diëtisten (NVD)
- De Nederlandse Beroepsvereniging Meridiaan-Kleurentherapie (NBMK)
- De Nederlandse Vereniging voor Antroposofische zorg (NVAZ)

Registratie
- Als meridiaantherapeut geregistreerd bij de NBMK: F-011/119
- Geregistreerd in het kwaliteitsregister: 39906239389
- Kamer van Koophandel: 17257015
- AGB-code diëtist: 24001567
- AGB-code meridiaantherapeut: 90037675
- AGB Praktijkcode: 24000070
- WKGZ registratie
- NIBIG registratie

Dat geeft jou de garantie dat Marjan geregistreerd staat als een officiële gezondheidswerker en regelmatig gecontroleerd wordt of ze voldoet aan alle kwaliteitscriteria.

Opleidingen
Marjan heeft diverse opleidingen en vele bijscholingen gevolgd. Thans volgt zij ongeveer 2 bijscholingen per maand en doet zij wekelijks aan zelfstudie om kennis en inzichten te verkrijgen om jou zoveel mogelijk te kunnen helpen.

Een impressie:
HBO-Opleiding Voeding en Diëtetiek, post HBO-opleiding voor meridiaantherapeut; Natuurlijk genezen (fytotherapie, homeopathie, hydrotherapie, drukpuntmassage); Psychische begeleiding bij eet- en gewichtsproblemen door Marion Hoogkamer; Chinese voedingsleer;  Health Coaching door  dr. Frans Gerards; Bindweefselmassage door Irene Piët; Vrij van dwangmatig eetgedrag (NLP); Gelukkiger omgaan met eten (NLP); Afslanken met je hoofd (NLP), Voeding en kanker; begeleidende gespreksvoering;  De rol van voeding op de hersenen; Prikkelbaar darmsyndroom; behandeling van schildklier, Doen en blijven doen door Frank Verhulst; Op weg naar heling door Hans Kunneman enz.